Αυτή τη στιγμή απουσιάζουμε

"Είχα αλλάξει κι εγώ συζήτηση, το παιχνίδι γνωστό στην οικογένεια, μην πω κι απ΄τα αγαπημένα μας. Η πιο απλή συνταγή για να μην τσακώνεσαι και να έχεις την ησυχία σου".

Συμφωνείτε με την άποψη του Γιώργου; Ακολουθείτε την ίδια τακτική για να έχετε την ησυχία σας; 




Σχόλια

  1. Α.Κ.
    Παραητηρώ ότι στην οικογένεια του Γιώργου μια συνηθισμένη τακτική είναι η αποφυγή δύσκολων συζητήσεων που αφορούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα συναισθήματα τους. Στη σημερινή κοινωνία, η πρακτική αυτή χρησιμοποιείται όχι μόνο στις οικογένειες αλλά και σε όλες τις σχέσεις των ανθρώπων. Δεν συμφωνώ με την τακτική του Γιώργου. Πισεύω πως σε μια οικογένεια αλλά και σε μια φιλία, ευεργετικός τρόπος αντιμετώπισης δυσκολιών δεν είναι η υπεκφυγή.Το να τα βάζουμε κάτω από το χαλί δεν πρόκειται να τα λύσει. Πρέπει να συζητάμε για τα προβλήματα μας, καθώς ο διάλογος είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης προβλημάτων. Η συσσώρευση των προβημάτων προκαλεί περισσότερα και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός χάσματος στις σχέσεις των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε.Κ.
    Η τακτική του Γιώργου και της οικογένειας του για μενα είναι λάθος. Αυτό γιατί, το να αλλάζεις συχνά το θέμα της συζήτησης σε καθιστά δειλό. Δειλό, γιατί αποφεύγεις να δεις την αλήθεια κατάματα αλλά και να δώσεις μια λύση στο οποιδήποτε θέμα. Στην περίπτωση του Γιώργου, οι γονείς του αλλάζουν συνεχώς το θέμα της συζήτησης, ιδιαίτερα όταν τους ρωτάει για τον κύριο Θεμιστοκλή. Με αυτόν τον τρόπο θέλουννα του κρύψουν κάποιες οφειλές τους. Αν ήμουν στη θέση της μητέρας και του πατέρα του Γιώργου, θα προτιμούσα να πω την αλήθεια στον γιο μου. Από τη στιγμή που είναι ενήλικος, έχει το δικαίωμα να γνωρίζει. Εκτός από αυτό, ίσως πει και κάποια χρήσιμη ιδέα ή λύση. Το σίγουρο πάντως είναι πως όσο περισσότερο αλλάζεις θέμα και αποφεύγεις να πεις την αλήθεια, τόση είναι και η πιθανότητα να επιβαρυνθεί η κατάσταση ακόμη περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α.Τ.
    Σήμερα, στις οικογένειες είναι συνηθισμένο οι γονείς ή τα παιδιά να θέλουν να αποφύγουν και να κρύψουν κάποιες καταστάσεις για να μη δημιουργουνται παρεξηγήσεις.Έτσι, ο ρωταγωνιστής του βιβλίου Γιώργος πιστεύει πως ο σωστός τρόπος για να αποφύγεις μια ερώτηση είναι να αλλάξεις το θέμα της συζήτησης και ακόμη τονίζει ότι αυτή συνήθεια ακολουθείται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές οι γονείς αποφασίζουν να μην αποκαλύψουν κάποια θέματα της οικογένειας όπως προβλήματα οικονομικά , της καθημερινότητας και της δουλειάς διότι φοβούνται να μηην επηρεάσουν αρνητικά την ψυχολογία των παιδιών. Όμως, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να γίνεται αναφορά των προβλημάτων και είναι απαραίτητο όλα τα μέλη της οικογένειας να είναι ενημερωμένα για τις κανούριες καταστάσεις. Επίσης, θα πρέπει η οικγένεια να συζητά και βρίσκουν όλοι ομαδικά μια λύση σε τυχόν προβλήματα και έτσι θα δημιουργείται ένα όμορφο και οικείο περιβάλλον. Βέβαια, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι σε ελάχιστες περιπτώσεις δεν πρέπει να αναφέρονται κάποια θέματα που είναι σίγουρο ότι θα επηρεάσουν αρνητικά τα μέλη της οικογένειας. Δεν είμαι σύμφωη λοιπόν με την τακτική του Γιώργου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φ.Π.
    Η πιο απλή συνταγή για να μην τσακώνεσαι και να έχεις την ησυχία σου. Αυτή η φράση ισχύει ως τακτική στην οικογένεια του Γιώργου. Χρησιμοποιούν αυτήν την τακτική με σκπό να αποφύγουν καυγάδες, αντιφάσεις και διαφωνίες. Από τη μια πλευρά είναι καλό αυτό που κάνουν, διότι καταφέρνουν να επικρατεί διαρκώς ηρεμία μέσα σε ένα σπίτι, κάτι που είναι αξιοθαύμαστο. Ακόμα το να υπάρχει ηρεμία είναι μια κατάσταση που οφελεί όλα τα μέλη της οικογένειας. Από την άλλη πλευρά, δεν είναι καλό το να μη λέμε αυτό που πραγματικά θέλουμε να πούμε. Θεωρώ πως μέσα σε μια οικογένεια πρέπει αν λύνονται όλες οι διαφορές που πιαθνίν να υπάρχουν. Συμερασματικά η τακτική του Γιώργου με βρίσκει αντίθετη επειδή ακόμη κι αν υπάρχουν διαφωνίες, μπορούν να λυθούν με διάλογο.Και τέλος, πιστεύ πως και οι καυγάδες είναι φυσιολογικό να συμβαίνουν που και που ανάμεσα στα μέλη μιας οικογένειας τα οποία είναι διαφορετικών ηλικιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε.Κ.
    Η τακτική που ακολουθεί ο Γιώργος είναι πολύ έξυπνη και βοηθάει στο οικογενειακό περιβάλλον. Χρησιμοποιώντας αυτήν την τακτική, αποφεύγονται πολλοί καυγάδες. Κατά την άποψη μου, είναι καλό αυτή τακτική να ακολουθείται από από όλα τα άτομα. Εάν όλοι τη χρησιμποιούσαν, η ατμόσφαιρα θα ήταν συνεχώς ήρεμη και γαλήνια, πράγμα ευνοϊκό για τη συνύπαρξη των ατόμων αλλά και για την ψυχική υγεία και ηρεμία. Βέβαια, όταν δημιουργείται μια διαμάχη, υπάρχουν αίτια και φυσικά ένα άτομο έχει δίκαιο. Ακολουθώντας αυτήν την τακτική το άτομο που ΄έχει δίκαιο αδικείται και εξοργίζεται. Έτσι λοιπόν η τακτική αυτή άλλοτε είναι χρήσιμη και άλλοτε όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο