Δίποντο

"Φυτό", σκέφτεται ο Γιώργος, όταν συναντά τη Γιασεμή για πρώτη φορά. Εσείς τι σκέφτεστε, όταν ακούτε τη λέξη φυτό;

Σχόλια

  1. Α.Κ.
    "Φυτά" αποακλούνται συνήθως οι πολύ καλοί μαθητές που γράφουν πάντα άριστα στα διαγωνίσματα. Πιστεύω ότι είναι ωφλελιμο οι αμθητές να διαβάζουν με σκοπό τη μόρφωση τους και τη διεύρυνση των οριζόντων τους.Μελετώντας οι μαθητές πληροφορούνται για την ιστορία της πατρίδα τους αλλά και όλου του κόμσου. Θεωρείται απαραίτητο οι άνθρωποι να γνωρίζουν το παρελθόν τους γιατί αποφεύγουν σφάλματα των προγόνων τους και εξελίσσονται.Η μελέτη επίσης προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για εύρεση εργασίας στο μέλλον, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ανεργίας.Ωστόσο αρκετοί μαθητές υπερβάλλουν.Θέλουν να γράφουν άριστα σε όολα τα διαγωνίσματα και τις εξετάσεις.Κατά τη γνώμη μου, αυτό μπορεί να έχει και αρνητικές συνέπειες.Δημιουργείται πλεονάζον άγχος, λόγω της συνεχούς προσπάθειας για άριστους βαθμούς.Επιπλέον, τα "φυτά" , συνηθισμένα στην τελειότητα, όταν φτάσουν στο πανεπιστήμιο δεν θα μπορούν να αποδεχτούν το γεγονός ότι πλέον δεν είναι άριστοι.Συνεπώς, θεωρώ ότι το να διαβάζουν οι μαθητές αλλά όχι σε υπεβολικά επίπεδα γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα να χαρακτηρίζονται "φυτά".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Α.Τ.
    Στη σημερινή εποχή πολλοί μαθητές αποκαλούνται φυτά από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους. "Φυτά" χαρακτηρίζονται οι αμθητές που διαβάζουν αρκετά και είναι συνεπείς στις εργασίες και στις υποχρεώσεις τους. Επιπλέον, δεν είναι πολύ δραστήριοι και δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις του σχολείου τους όπως τα πάρτυ και τις εκδρομές. Συνήθως δεν αποκτούν πολλούς φίλους και δεν κοινωνικοποιούνται εύκολα. Συνήθως εργάζονται και διαβάζουν πολύ, είναι δηλαδή αποκομμένοι από τον κοινωνικό τους περίγυρο.Βέβαια, κάοποιες φορές αυτός ο όρος παρεξηγείται από κάποιους μαθητές. Για παράδειγμα, αποκαλουν φυτό τον μαθητή που βγάζει έναν αξιόλογο βαθμό και είναι απλά καλός μαθητής, δεν σημαίνει όμως απαραίτητα ότι είναι αφοσιωμένος μόνο στο διάβασμα και τις υποχρεώσεις του. Κατά την άποψη μου, δεν πρέπει να χαρακτηρίζεται κανένας μαθητής φυτό . Εξάλλου, ο καθένας έχει την προσωπική του ζωή και κάνει τις επιλογές του, οι οποίες είναι σεβαστές. Επιπλέον υπάρχουν πολλά παραδείγματα μαθητών που έχουν παρατήσει τα μαθήματα και τις υποχρεώσεις τους επειδή αποκαλούνται φυτά και αυτό συμβαίνει γιατί είναι ευάλωτοι συναισθηματικά και δεν αντέχουν την άσχημη κριτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ.Τ.
    Ένας μαθητής αποκαλείται φυτό, όταν κάνει μεγάλη προσπάθεια και διαβάζει ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Όταν αυτός το καταφέρνει και ανταμείβεται, πολλά άτομα τον κατακρίνουν ότι καθόταν πολλές ώρς και διάβαζε και δεν έκανε τίποτα άλλο, όμως αυτό μπορεί να μην ισχύει και απλώς να διάβαζε συστηματικά. Επιπλέον, φυτό θεωρείται το άτομο που δεν είναι κοινωνικοποιημένο ή δεν του αρέσει να κάνει βόλτες στον ελεύθερο χρόνο του, όπως όλοι οι άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο