Οι "δήθεν" άνθρωποι στη ζωή μας

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου "δήθεν"; Γιατί η οικογένεια του Γιώργου και όλη η ζωή τους είναι "δήθεν";

Σχόλια

  1. Γ.Τ.
    Τα χαρακτηριστικά ενός ανθρώπου δήθεν είναι ότι προσποιείται ότι νιώθει καλά και προσπαθεί να είναι πολύ περιποιημένος. Όμως από μέσα του μπορεί να έχει πολλά προβλήματα τα οποία προσπαθεί να μην εκδηλώσει. Ο κόσμος του Γιώργου είναι δήθεν διότι δεν νιώθει τη ζεστασιά και τη μαγεία που υπάρχει στο σπίτι της Γιασεμής, αλλά αντίθετα νιώθει κάπως μια μονοτονία και ότι όλα τα μέλη της οικογένεια του προσποιούνται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ν.Τ.
    Ο κόσμος του Γιώργου είναι δήθεν διότι παρουσιάζει με τον αντίστοιχο της Γιασεμής κυρίως όσον αφορά την οικογενειακή τους κατάσταση. Η σχέση του με τη Γιασεμή τον κάνει να αναπαριστά ξανά σκηνές μπροστά του που αποκαλύπτουν τη δήθεν μαγεία που είναι διαφορετική από αυτήν της Γιασεμής με αποτέλεσμα να διστάζει να κάνει πράγματα που θεωρούσε σωστά και όμορφα όπως η παρουσίαση της στους γονείς της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 'Ενα δήθεν άνθρωπος είναι αυτός που δεν κάνει αυτά που πραγματικά θέλει αλλά αυτά που το ευρύ κοινό τον αναγκάζει να κάνει, με άλλα λόγια "δήθεν" όπως λέει και η λέξη είναι αυτός που κάνει "δήθεν" αυτό που η καρδιά του θέλει και πως "δήθεν" είναι ο εαυτός του. Ο κόσμος του Γιώργου είναι "δήθεν" ακριβώς γι' αυτό που είπα προηγουμένως. Για παράδειγμα, η αδελφη του έχει μια τάση να ακολουθεί αυτά πιυ η μόδα πλασάρει, όπως τα vegan φαγητά, τα αρώματα κ.λ.π.Δυστυχώς αυτό το θέμα πλήττει τη σημερινή νεολαία και το κείμενο σωστά ίγει το θέμα. Μεε λίγα λόγια ολοι σχεδόν οι νέοι είναι πλέον "δήθεν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ.Π.
    Κατά τη γνώμη μου, "δήθεν" άνθρωπος είναι αυτός που προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από την πραγματικότητα, αυτός που και καλά θέλει το καλό σου αλλά πίσω από την πλάτη σου σχεδιάζει πώς θα σε καταστρέψει, αυτός που που προσποιείται πως χαιρεται με τη χαρά σου αλλά κατά βάθος ζηλεύει. Ο δήθεν άνθρωπος για μένα είναι αυτός που στα λόγια λέει πως θα είναι πάντα δίπλα σου σε όλα, αλλά όταν έρθει η δύσκολη στιγμή δεν είναι ποτέε δίπλα σου. Ο δήθεν κόσμος του Γιώργου αποκαλείται έτσι επειδή δεν είχε τίποτα αληθινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις μέρες μας βλέπουμε ανθρώπους γύρω μας που είναι "δήθεν" δηλαδή όχι αληθινοί. Δήθεν άνθρωπος είναι αυτός που προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που πραγματικά είναι. Πολλοί άνθρωποι φτιάχνουν το σώμα τους με ειδικές χειρουργικές επεμβάσεις για να αλλάξουν και για να εντυπωσιάσουν τους άλλους ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου, ο κόσμος του Γιώργου είναι δήθεν γιατί στην αρχή είναι ένας άνθρωπος που έβριζε ή έκανε τον μάγκα στους φίλους του. Όμως από τότε που γνώρισε την Γιασεμή έχει γίνει ένας άνθρωπος πολύ γλυκός και καταλαβαίνει ότι ο κόσμος στον οποίο ανήκει, δεν του ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Π.Π.
    Όταν ένας άνθρωπος σου παίζει τον καλό και αρχίζεις να τον εμπιστεύεσαι, αυτός μπορεί να να λέει διάφορα πίσω από την πλάτη σου και να σε κράζει. Μπορεί να λέει ότι θέλει το καλό σου και να θέλει τελικά το κακό σου. Γενικά, οι δήθεν άνθρωποι είναι αυτοί που αντί να σε βοηθήσουν να λύσεις ένα πρόβλημα, σου δημιουργούν και άλλα. Στον κόσμο του ο Γιώργος προσπαθεί να βρει τη δικιά του αλήθεια και μαγεία και όχι των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο