Έρωτας

Ο Γιώργος στη σελίδα 53 προσπαθεί να καταλάβει τι είναι έρωτας. Για σας, τι είναι έρωτας;

Σχόλια

  1. Π.Χ.
    Είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς τον έρωτα.Γιατί; Γιατι για τον καθένα είναι κάτι διαφορετικό. Στην ηλικία του Γιώργου είναι δύσκολο να ερωτευτείς πραγματικά επειδή ακόμα ψάχνεις τι σημαίνει έρωτας. Στην εφηβεία όλες οι σχέσεις είναι "δοκιμαστικές". Αλλά αυτές σε κάνουν να καταλάβεις τι σου αρέσει σε ένα άτομο.Ακόμα και αυτοί που λένε ότι είναι ερωτευμένοι στην εφηβεία, πιστεύω πως πραγματικά δεν είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β.Σ.
    Έρωτας είναι κάτι αυθόρμητο που δεν προέρχεται από το μυαλό αλλά από την καρδιά. Δεν είναι κάτι που προκύπτει έπειτα από λογική σκέψη αλλά από την ψυχή.Είναι μια αμοιβαία ανταλλαγή συναισθημάτων που τονώνουν ψυχολογικά το άτομο. Πολλοί αποδίδουν τον αυθόρμητο αυτό τρόπο έκφρασης αισθημάτων στο γεγονός ότι σε κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο βρίσκουν τον άνθρωπο που έψαχναν να βρουν για να τους συντροφεύει. Παράλληλα πιστεύουν πως αυτό το άτομο τους κάνει πιο ευτυχισμένους από οποιονδήποτε άλλον, ανώ θέλουν μαζί του να ταξιδέψουν, να κλάψουν, να μαλώσουν και γενικά να ζήσουν μέχρι τα βαθιά γεράματα. Αρκετές φορές όμως αυτό δεν συμβαίνει είτε γιατί χωρίζουν λόγω τσακωμού, απόστασης, παρεξήγησης είτε γιατί αποφασίζουν ότι θέλουν κάτι άλλο είτε για άλλους εξωτερικούς παράγοντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γ.Χ.
    Κάποιος που είναι ερωτευμένος νιώθει μια άνεση, όταν είναι μαζί με το ταίρι του. Κάνει πράγματα γι' αυτόν χωρίς να περιμένει ανταμοιβή αλλά επειδή νοιάζεται γι΄αυτόν και τον αγαπάει.Είναι πιο χαρούμενος διότι ξέρει ότι έχει έναν α΄νθρωπο να του μιλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μ.Π.
    Ερωτευμένος είναι αυτός που κοιτάει την ώρα κάθε δευτερόλεπτο μέχρι να έρθει η ώρα που θα βρεθούν μαζί αγκαλιά, πότε θα έρθει η στιγμή να της στείλει ένα μήνυμα, να μη μπορεί να τη βγάλει από το μυαλό του, να δίνει τα πάντα γι΄αυτήν και να την προσέχει περισσότερο και από τον ίδιο τον εαυτό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χ.Π.
    Όταν βρίσκεσαι κοντά στο άτομο που γαπάς, νιώθεις έναν κόμπο στο στομάχι και τους καρδιακούς σου παλμούς να ανεβαίνουν. Θέλεις να είσαι συνέχεια κοντά του, να τον κοιτάς και απλώς να ακούς τη φωνή του. Είναι ένα συνάισθημα πολύ τρυφερό και γλυκό και όποιος το ζήσει θα είναι πολύ τυχερός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κατά τη γνώμη μου, έρωτας μέχρι τα 20 είναι ο ενθουσιασμός, η εμπειρία κ.λ.π. Για να δείξεις πως είσαι ερωτευμένος με κάποιον πρέπει όντως να το νιώθεις, να κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να είναι ευτυχισμένος ο έρωτας σου, να θες να είσαι συνέχεια μαζί του, να του δίνεις τα πάντα ζωρίς αναγκαστικά να περιμένεις κάτι πίσω. Ερωτευμένος είναι αυτός που αγαπάει κάποιον τόσο που θα έδινε τα πάντα για να μην τον χάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μ.Σ.
    Κάθε άνθρωπος, όταν είναι ερωτευνένος αλλάζει και λειτουργεί με το συναίσθημα. Δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την καλή του/τον καλό της και είναι συνέχεια αφηρημένος και ονειροπόλος.Προσπαθεί να κάνει καλή εντύπωση και είναι συνέχεια περιποιημένος. Μερικές φορές προσπαθεί να τον/την κάνει να ζηλέψει και όταν είναι κοντά του/της αγχώνεται και ντρέπεται. Επίσης, στις μέρες μας, οι άνθρωποι δύσκολα εκφράζουν τα συναισθήματα τους είτε επειδή ντρέπονται είτε επειδή φοβούνται τις αντιδράσεις και τα σχόλια των άλλων. Το να δείχνεις τα συναισθήματα σου στον άλλον ή στην άλλη, αυτό από μόνο υοθ φανερώνει πόσο νοιάζεσαι τον άλλον και τον αγαπάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Π.Π.
    Κατά τη γνώμη μου, στην εποχή μας πολύ λίγοι άνθρωποι εκφράζουν τα συναισθήματα τους είτε επειδή φοβούνται είτε επειδή ντρέπονται. Βέβαια ο κάθε άνθρωπος εκδηλώνει τα συναισθήματα του με τον δικό του τρόπο. Για μένα ερωτευμένος είναι αυτός που παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, μένει εκεί και προσπαθεί να πετύχει το να είναι μαζί με αυτόν/αυτήν που αγαπάει πραγματικά. Είναι αυτός που θέλει να ξέρει κάθε ώρα και κάθε λεπτό τι κάνει αυτός/αυτή για την οποία νοιάζεται και θέλει να τον/την προστατέψει. Τον/την κοιτάει συνέχεια στα μάτια, θέλει να είναι συνέχεια μαζί, να μη σκέφτεται τίποτα άλλο εκτός από το πρόσωπο αυτό. Κοιτάει κάθε λεπτό το κινητό του/της για να δει αν έστειλε μήνυμα και κάνει διάφορα πράγματα προσπαθώντας να τραβήξει το ενδιαφέρον-προσοχή του/της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο