Επαγγελματικός προσανατολισμός

Το μότο του Γιώργου είναι "Χαλαρά. Όλα χαλαρά. Γιατί να ζορίζεται κανείς όταν μπορεί να μην ζορίζεται;" 
Συμφωνείτε με τη θέση του Γιώργου; Εσείς έχετε κάποιο μότο για τον τρόπο ζωής σας;

Σχόλια

  1. Α.Κ.
    O ίδιος ο Γιώργος και η οικογένεια του υιοθετούν αυτή τη στάση ζωής. Αποφεύγουν τις δυσκολίες και τη σκληρή δουλειά καθώς τα θεωρούν υπερβολικά εξαντλητικά. Βλέπουμε πως ο Γιώργος ενώ είχε την οικονομική δυνατόητα να σπουδάσει κάτι που θα του προσέφερε επαγγελματική αποκατάσταση και ένα γενναιόδωρο εισόδημα, επέλεξε να δώσει εξετάσεις για την αρχιτεκτονική σχολή. Μάλιστα, δεν πέτυχε στις εξετάσεις με αποτέλεσμα να μην περασει στη σχολή της επιλογής του. Δεν είμαι σύμφωνη με την άποψη αυτή. Πιστεύω πως στη ζωή είναι απαραίτητη η συνεχής προσπάθεια αν και πολλές φορές είναι εξουθενωτική.Για να πετύχουμε τους στόχους μας και τις φιλοδοξίες μας χρειάζεται να δουλέψουμε σκληρά και να επιμείνουμε παρά τις αντιξοότητες που θα βρεθούν στον δρόμο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φ.Π.
    Αυτή είναι μια φράση που πιθανόν πολλοί να λένε αλλά και μια φράση που όλοι θα μπορούσαμε να λέμε. Γίνεται όμως αυτό; Εγώ πιστεύω πως δεν γίνεται. Το να ζορίσεσαι καμιά φορά σου προκαλεί και άλλα πράγματα πέρα από το κακό άγχος. Για παράδειγμα, ότνα κάποιες καταστάσεις σε πιέζουν, εσύ πρέπει να τα καταφέρεις ό,τι και αν πρέπει να κάνεις. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια γίνεσαι καλύτερος.. Στη ζωή μας, πιστεύω πως πρέπει να υπάρχουν ένταση, εναλλαγές και πιέσεις, πιέσεις όμως που να μπορείς να ελέγξεις, όχι να ζορίσεσαι υπερβολικά αλλά να μην υπάρχει αδράνεια. Κάποιος μου έχει διδάξει πως η αδράνεια δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, είναι προτιμότερο να χάσεις παρά να μην προσπαθήσεις καθόλου και να τα παρατήσεις. Βέβαια και το να είσαι χαλαρός έχει και τη θετική του πλευρά, όπως το να κάνεις πράγματα που σου αρέσουν ήη να μην κάνεις και τίποτα.Η συγκεκριμένη φράση πρέπει να υπάρχει μέχρι και κάποια ηλικία και νομίζω πως η κατάλληλη είναι τα 13. Μετά τα 13 πρέπει λίγο να ζοριστείς με σκοπό να επιτύχεις στη συνέχεια. Γιατί αν δεν πιεστείς, κάποια στιγμή θα το μετανιώσεις αλλά θα είναι αργά. Γιατί σύμφωνα με το αρχαίο ρητό, τα αγαθά "κόποις κτώνται".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε.Κ.
    Για μένα αυτή φράση εκφράζει ένα ανούσιο νόημα που αποδεικνύεται τελείως άχρηστο. Στη ζωή τα περισσότερα αγαθά αποκτούνται με κόπο.Αν κοπιάσεις, ανταμοίβεσαι από τη ζωή. Η φράση αυτή χρησιμοποιείται κυρίως από μαθητές οι οποίοι είναι ταλαιπωρημένοι αλλά κι από άλλους ανθρώπους. Κατά τη γνώμη μου, εάν και είναι δύσκολο, αξίζει να κουραστεία και να κοπιάσεις, όταν είσαι νέος, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν μπορείς να ξεκουραστείς και να διασκεδάσεις, ώστε αργότερα όταν πλέον μεγαλώσεις να είσαι χαλαρός και ξεκούραστος έχοντας παλέψει τα προηγούμενα χρόνια. Στη ζωή όμως κάθε κατάσταση που κάποιος αντιμετωοίζει δεν είναι και η ευκολότερη. Σε αυτές τις περιπτώσεις, πιστεύω πως κάποιος πρέπει να ηρεμεί ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει.Γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει κάποια ισορροπία ανάμεσα στην εργασία και στην ξεκούραση, χωρίς η ζυγαριά να γέρνει από τη μία πλευρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο